המצרכים הדרושים

כשתגישו לאורחים שלכם את עוגת השוקולד המושלמת הזו, כמות המחמאות שתקצרו תגרום לכם להסמיק. רק לאחר שיסיימו לאכול, גלו להם שמדובר בעוגה טבעונית, שלא מכילה ולו טיפת חלב, גרם חמאה או ביצה. היו מוכנים לכך שאיש מהנוכחים לא יאמין לכם. מעבר לכך שמדובר בעוגה טעימה במיוחד, היא מאופיינת גם כן בקלות ההכנה שלה.
חומרים לציפוי
- שתי כפות אבקת קקאו
- שתי כפות שמן
- שש כפות סילאן
- שש כפות חמאת בוטנים
- כפית של תמצית וניל משובחת
אפשרות לווריאציות
- כפי שציינו, ניתן להשתמש בתערובת גם להכנת מאפינס. להכנת מאפינס יש למלא תבנית מאפינס בת 16 שקעים ולאפות במשך עשרים דקות בלבד.
- לאחר שהעוגה מתקררת, ניתן לגרר עליה באמצעות פומפיה או קולפן ירקות, שוקולד מריר איכותי.
- אם אתם חובבים של עוגות בטעם קפה, ניתן פשוט להמיר את אבקת הקקאו באבקת קפה נמס.
- במקום להשתמש בסילאן, באפשרותכם להשתמש בסירופ מייפל איכותי.
- לתערובת של העוגה ניתן להוסיף כוס של שוקולד צ'יפס טבעוניים, לתוספת מרקם.
- באופן עקרוני המתכון שהובא לעיל הוא המתכון הבסיסי וממנו ניתן לצאת לכיוונים רבים. כך לדוגמה ניתן להוסיף למתכון אגוזי מלך קצוצים לתוספת מרקם, מעט ברנדי לקבלת ארומה אלכוהולית ואפילו צימוקים או פירות יבשים אחרים, בהתאם לטעמכם האישי.
שלבי הכנה
- תחילה יש לערבב היטב את המרכיבים היבשים בקערה, כלומר את הסודה לשתייה, את המלח, את הסוכר, את אבקת הקקאו ואת הקמח.
- לאחר מכן מוסיפים את הנוזלים, כלומר את מיץ הלימון או החומץ, את תמצית הווניל, את השמן ואת המים. חשוב לערבב היטב את כל המרכיבים עד ליצירת תערובת חלקה ואחידה מאוד. במיוחד יש להקפיד על כך שלא יישארו גושים בתחתית הקערה.
- כשהתערובת מוכנה, יש לצקת אותה לתבנית אפיה עגולה ומשומנת היטב ולאפות בתנור כארבעים דקות בחום בינוני. בשלב הזה, בזמן שהעוגה נאפת בתנור, יש לערבב את חומרי הציפוי בקערה נקיה, עד לקבלת מרקם אחיד וחלק מאוד. את הציפוי יש למרוח באופן אחיד על העוגה לאחר האפייה.
איך הייתה המנה?