מאמריקה באהבה: מתכון לפנקייק אוכמניות

מי לא חווה את זה מתישהו? התעוררתם רעבים, ואתם מריחים איזה ריח מוכר שמטריף אתכם ומתסיס לכם את כל החושים. אתם מכירים את הריח אך עדיין לא מזהים, בלוטות הטעם והריח שלכם כבר עובדות שעות נוספות, ואתם נמשכים אל מקור הריח כמו בסרט מצויר. ואז האסימון נופל: זה ריח של פנקייקים! מה לא הייתם עושים עכשיו בשביל לקבל צלחת עם פנקייק אחד או שניים, או יותר…

אז עד שלא תעברו לגור בסמיכות לדוכן פנקייק כזה או אחר, החלטנו להביא לכם מתכון של אחד המאכלים הכי טעימים וגם הכי אמריקאיים שיש: בלו-ברי פנקייק, הלוא הוא פנקייק אוכמניות. בזמן האחרון אנו עדים לפריחה של מסעדות המבטיחות להביא לישראל את בשורת האוכל האמריקאי. מתחם האוכל הענק "אמריקה" באבן גבירול, המאפייה "נולה אמריקן בייקרי" המתמחה במאפים ומתוקים אמריקאיים, ואין ספור המבורגריות מיוחדות ומיוחדות פחות שנפתחות חדשות לבקרים, הן רק מספר דוגמאות לטרנד שביסס עצמו היטב במחוזות ארצינו. אבל אוכל אמריקאי זה לא רק המבורגר עם צ'יפס, ופנקייק אוכמניות נחשב לארוחת בוקר אמריקאית כהלכתה.

אז אם בא לכם מתכון לארוחת הבוקר האמריקאית האולטימטיבית, קבלו קבלו מתכון פשוט וקל להכנה של פנקייק אוכמניות אמריקאי קלאסי ומושחת. מומלץ להגיש עם קצפת וסירופ מייפל, וכמובן להשאיר את רגשות האשם מחוץ לשולחן!

מרכיבים (עבור שני סועדים, כ-6 פנקייקים):

1 כוס (135 גרם) קמח

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

2 כפות אבקת סוכר

2/3 כוס (135 גרם) חלב

1 ביצה טרופה

2 כפות חמאה ממוסת (יש להמתין לקירור החמאה)

1/2 כוס (70 גרם) אוכמניות (אפשר גם קפואות, אך טעים יותר עם טריות כמובן).

אופן ההכנה:

  1. צקו לקערה אחת את כל המרכיבים היבשים: הקמח, אבקת אפייה, אבקת הסוכר והמלח, וערבבו.
  2. בקערה נפרדת, הקציפו בעדינות את החלב יחד עם הביצה. לאחר מכן צקו פנימה בעדינות את החמאה המומסת, והמשיכו בהקצפה עדינה עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  3. צקו את תערובת החלב והביצים לקערת המרכיבים היבשים. ערבבו בעדינות בעזרת מזלג (על מנת למנוע היווצרות גושים), עד שמתקבלת בלילה אחידה. אל תפחדו להשאיר מעט גושים, הם לא יפריעו לנו.
  4. הוסיפו את האוכמניות לבלילה וערבבו בעדינות, השתדלו להשאיר את האוכמניות שלמות.
  5. תנו לבלילה לעמוד מספר דקות. כך היא תהפוך לאוורירית יותר.
  6. מעל אש בינונית המיסו מעט חמאה על מחבת לא דביקה.
  7. כשהחמאה נמסה, מזגו מצקת אחת, או 1/3 כוס מהבלילה אל המחבת. כשהחלק העליון של הפנקייק מתחיל לבעבע, והחלק התחתון מקבל צבע זהוב-ענברי, זה הזמן להפוך את הפנקייק. כשהפנקייק מתחיל להתרומם והצד התחתון מזהיב, אפשר להוריד את הפנקייק מהמחבת. חזרו על סדר פעולות זה עד שמסתיימת הבלילה.
  8. הגישו חם, עם סירופ מייפל מקורי ואיכותי. ניתן להוסיף תוספות נוספות כמו ריבות, פירות וקצפת.

בתאבון