המצרכים הדרושים
- 1 בינוני
- ביצה טרופה
- 0 קורט
- מלח
- 0 חצי כפית
- פפריקה חריפה
- 0 רבע כפית
- ג'ינג'ר
- 0 רבע כפית
- גראם מסאלה
- 1 כפית
- גוסטצ'ה מסאלה
- 4 כפות
- אפונה משומרת
- 1 בינוני
- פלפל חריף ירוק
- 2 קלופות
- שיני שום
- 0 חצי צרור
- כוסברה
- 2 בשלות
- עגבניות
- 1 מגורר
- בצל
- 1 חבילה
- בצק עלים קפוא
- 500 גרם
- עוף טחון
- 200 גרם
- סומסום
- 1 בינוני
- ביצה טרופה
- 0 קורט
- מלח
- 0 חצי כפית
- פפריקה חריפה
- 0 רבע כפית
- ג'ינג'ר
- 0 רבע כפית
- גראם מסאלה
- 1 כפית
- גוסטצ'ה מסאלה
- 4 כפות
- אפונה משומרת
- 1 בינוני
- פלפל חריף ירוק
- 2 קלופות
- שיני שום
- 0 חצי צרור
- כוסברה
- 2 בשלות
- עגבניות
- 1 מגורר
- בצל
- 1 חבילה
- בצק עלים קפוא
- 500 גרם
- עוף טחון
- 200 גרם
- סומסום

הבורקס הוא אחד מהמאכלים המזוהים ביותר עם המטבח הבלקני וכולנו מכירים ואוהבים את בורקס הגבינה, התרד, הפטריות ותפוחי האדמה. המתכון שלפניכם הוא מתכון מיוחד במינו וספק אם יצא לכם להיתקל בו בעבר. מדובר במתכון המשלב בין המטבח ההודי למטבח הבלקני והתוצאה מביאה לצלחת את הטוב משני העולמות. המתכון מצריך מכם להשיג כמה תבלינים שלא בדיוק ניתן להשיג בכל רשתות השיווק, אבל מומלץ בהחלט להתאמץ כי התוצאה ערבה לחיך בצורה בלתי רגילה.
שלבי הכנה
- יש לטחון במעבד המזון את הכוסברה, את השום, את הפלפל החריף ואת העגבניות.
- בסיר יש לטגן את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן להוסיף לו את תוכן מעבד המזון.
- כשהתערובת במחבת, יש להוסיף את כל התבלינים, למעט המלח. בסופו של דבר התערובת צריכה לקבל גוון חום. אם היא לא חומה, ניתן להוסיף עוד עגבניות.
- סך הכול יש לבשל את המרכיבים כרבע שעה ללא מכסה ולאחר מכן להוסיף את העוף.
- יש לתבל לפי הטעם עם מלח, להוסיף כחצי כוס מים ולהמשיך לבשל במשך חצי שעה עד שעה או עד שהעוף מבושל היטב ומוכן לאכילה.
- לאחר מכן ניתן להוסיף את האפונה ולהמשיך את הבישול עד לצמצום הנוזלים למידה הרצויה.
- בשלב הזה יש לכבות את האש ולצנן את תוכן הסיר. בזמן שהמילוי מתקרר, יש להפשיר את בצק העלים ולחלק אותו לריבועים.
- במרכז כל ריבוע יש להניח מעט מהתבשיל הקר, לסגור ולהדק היטב בעזרת מזלג.
- כל בורקס יש להבריש היטב בביצה הטרופה בעזרת מברשת ולאחר מכן יש לזרות סומסום מעל.
- את הבורקסים יש לאפות במשך חצי שעה בחום של 180 מעלות עד להזהבה. חשוב להגיש את הבורקסים כשהם חמים.
איך הייתה המנה?