מתכון עוגת ביסקוויטים קפואה

פורסם על ידי: מאמאפוד | בתאריך: 16/11/2015
זמן הכנה
15 דקות
רמת הקושי
קלה
סוג הארוחה
קינוחים

המצרכים הדרושים

2 חבילות
פודינג וניל
2 חבילות
שמנת מתוקה
2 כוסות
חלב
1 חבילה
שוקולד מריר
1 חבילה
ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים קפואה

כולנו זוכרים אותה מהילדות, כולנו אוהבים לאכול אותה בכפית, ולו רק כדי ליישר עוד טיפה. מדובר בעוגה שהיא ללא ספק חגיגה של טעמים, עוגה קלה ופשוטה מאד להכנה, עוגה שמתאימה לימים קיציים חמים, לילדים ולמבוגרים. את העוגה אפשר להגיש כקינוח קיצי ורענן או יחד עם הקפה לאורחים שמגיעים לביקור קצר. רוצים לדעת איך מכינים עוגת ביסקוויטים קפואה? הנה המתכון וגם כמה טיפים שיעזרו לכם להצליח במשימה החשובה.

איך מכינים עוגת ביסקוויטים קפואה?

את העוגה המצוינת הזו תוכלו להכין לכבוד חג השבועות, אבל גם סתם כך, לכבוד הקיץ. אפשר להכין אותה יחד עם הילדים ובכמה צעדים פשוטים ומהירים. מומלץ להכין את כל החומרים לעוגה מבעוד מועד וגם להשיג תבנית מרובעת שתתאים לעוגה. זו יכולה להיות תבנית מאלומיניום או תבנית של התנור (בכל מקרה, יש לוודא שהיא איננה גדולה מדי ושניתן להכניסה לפריזר).

 רגע לפני ההקפאה

טיפים שכדאי לזכור, ובעיקר גם ליישם כדי להכין עוגת ביסקוויטים קפואה מוצלחת, חשוב כמובן להקפיד על חומרי גלם איכותיים. חשוב שהביסקוויטים יהיו רטובים לפני שמניחים אותם על התבנית וחשוב להניח אותם צמודים זה לזה. אפשר כאמור להוסיף לבלילה שהתקבלה גם גבינה לבנה, אבל לא מוכרחים. חשוב להקציף היטב את השמנת ואת הפודינג ולוודא שמתקבלת תערובת יציבה וחזקה. יש להקפיא את העוגה לפחות שעה לפני הגשתה, ולא פחות.

שלבי הכנה

  1. שפכו את כוסות החלב לקערה עמוקה. הכינו מבעוד מועד תבנית גדולה לעוגה, והרטיבו את הביסקוויטים, של שכבת העוגה הראשונה, בחלב.
  2. הניחו כל ביסקוויט שנטבל בחלב כדי ליצור שכבה אחת, שתכסה את התבנית כולה. במקביל, הקציפו את השמנת המתוקה יחד עם הפודינג (אפשר לערבב את התערובת שהתקבלה עם חבילת גבינה לבנה 9 אחוז ליצירת מרקם סמיך יותר אם רוצים).
  3. מרחו את התערובת על הביסקוויטים, ומעליה הניחו שכבת נוספת של ביסקוויטים לאחר שטבלתם אותם בחלב. מעליהם מרחו את השוקולד המריר, שאותו המסתם קודם לכן בבן מארי, אך הקפידו לקרר אותו לפני כן. עתה אפשר להכניס את העוגה לפריזר לכמה שעות.

איך הייתה המנה?

כתיבת תגובה

Note: Comments on the web site reflect the views of their authors, and not necessarily the views of the socialchef internet portal. Requested to refrain from insults, swearing and vulgar expression. We reserve the right to delete any comment without notice explanations.

Your email address will not be published. Required fields are signed with *

*
*